Home Livescore

Liverpool beroofd van doelpunt door scheidsrechterlijke blunder

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 08:32 uur

In een spectaculaire wedstrijd tussen Liverpool en Tottenham Hotspur in de Premier League werd Liverpool zaterdag een doelpunt ontnomen. De scheidsrechterscommissie PGMOL biedt zijn excuses aan, maar Jürgen Klopp heeft geen begrip voor deze verontschuldigingen.

Door een rode kaart voor Curtis Jones stond Liverpool al snel met tien man, maar desondanks leek Luis Díaz de score te openen in Londen. Tot grote verbazing van Liverpool en zijn fans stak de grensrechter echter de vlag omhoog voor buitenspel, waarna de VAR besloot niet in te grijpen. Hierdoor werd Liverpool onterecht een doelpunt door de neus geboord.

Na de wedstrijd erkent de scheidsrechterscommissie in een verklaring dat er een grote menselijke fout is gemaakt tijdens de eerste helft. Het afgekeurde doelpunt van Diaz wegens buitenspel was feitelijk een fout en had moeten leiden tot de tussenkomst van de VAR. Er zal een grondig onderzoek worden uitgevoerd om de omstandigheden rondom deze fout te verklaren.

Aanvoerder Virgil van Dijk hield na de wedstrijd zijn mond, maar Klopp is duidelijk in zijn mening. "Wat hebben we aan zo'n verklaring? We krijgen er geen punten voor, dus het helpt niet. Ik dacht dat de VAR het allemaal makkelijker zou maken. Ik begrijp het niet, staan die mensen onder zoveel druk? Ze waren wel erg snel met het nemen van een beslissing. Het veranderde het momentum van de wedstrijd. Het was een geweldig doelpunt."

Ondanks een doelpunt van Cody Gakpo moest Liverpool uiteindelijk met 2-1 het onderspit delven tegen Spurs. Joël Matip maakte diep in blessuretijd zelfs nog een eigen doelpunt, waardoor de teleurstelling voor Liverpool nog groter werd.