×
Home Livescore

Mogelijke tegenstanders van Twente en AZ bekend: Tadic kan hereniging verwachten.

Mogelijke tegenstanders van Twente en AZ bekend: Tadic kan hereniging verwachten.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 7 augustus 2023 14:36 uur

Mogelijke tegenstanders van FC Twente en AZ bekend: Dusan Tadic kan weerzien tegemoet zien. FC Twente zal het zwaar krijgen als ze de play-offs van de Conference League weten te bereiken. De Tukkers zullen het opnemen tegen Fenerbahçe of NK Maribor. AZ werd tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan FC Arouca of SK Brann.

Voordat de Alkmaarders zich kunnen richten op de play-offs, moeten ze eerst afrekenen met Santa Coloma uit Andorra. Twente staat in de derde voorronde tegenover FC Riga. Als het team van coach Joseph Oosting de laatste hindernis richting de groepsfase weet te nemen, wacht mogelijk een spannende wedstrijd. De tegenstander zal voortkomen uit het duel tussen Fenerbahçe en het Sloveense Maribor.

Bij de Turkse grootmacht Fenerbahçe staat sinds kort oud-Twente-speler Dusan Tadic onder contract. De Serviër heeft deze zomer zijn contract bij Ajax laten ontbinden. Ook oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski is neergestreken in Istanbul. Twente heeft eerder al de tweeluik met het Zweedse Hammarby overleefd, waarbij Sem Steijn een hoofdrol speelde door in beide wedstrijden te scoren.

AZ stroomt in de derde voorronde in, maar weet ook al wie ze kunnen treffen in de play-offs. De Alkmaarders zullen naar het Noorse Bergen of Arouca moeten. Een ontmoeting met laatstgenoemde club zou zeer interessant zijn gezien de coëfficiëntenranglijst. Nederland is in een strijd verwikkeld met Portugal op die ranglijst.

De play-offs van de Conference League worden op donderdag 24 en 31 augustus gespeeld, net als die van de Europa League.