×
Home Livescore

Financiële chaos bij Vitesse: overname in gevaar

Financiële chaos bij Vitesse: overname in gevaar
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 08:48 uur

Er zijn serieuze problemen ontstaan rondom de geplande overname van Vitesse door de Common Group, zo meldt een anonieme bron aan een lokale krant. Er is een aanzienlijk financieel tekort ontstaan doordat Sam Helmy, de zakenpartner van Coley Parry, zich heeft teruggetrokken.

Met het vertrek van Helmy is ook de belangrijke Egyptische financier, die de deal mogelijk zou maken, afgehaakt. Helmy was verantwoordelijk voor het grootste deel van de financiering. Plotseling staat Parry, die ruim een jaar geleden werd gepresenteerd als de beoogde eigenaar van Vitesse, er alleen voor om de overname rond te krijgen. "De financiering door een lid van de Sawiris-familie, de rijkste familie van Egypte, was van cruciaal belang voor de deal, maar Parry is deze nu kwijt", aldus de bron.

"De Egyptische financier weigerde om de benodigde financiële informatie te verstrekken aan de KNVB en heeft zich, net als Helmy, teruggetrokken uit het project", melden bronnen binnen de Common Group. Dit zorgt voor een enorm probleem voor Parry. Het gaat namelijk om geld dat al deels is uitgegeven om Vitesse vorig seizoen en dit seizoen draaiende te houden.

De goedkeuring van de KNVB voor de overname lijkt nu verder weg dan ooit. Parry moet op zeer korte termijn nieuwe investeerders vinden, maar de vraag is of Vitesse daarop kan wachten. De acute bedreigingen stapelen zich op voor de Arnhemse club. Zo dreigt ING zelfs de bankrekening van Vitesse stop te zetten.