×
Home Livescore

Lionel Messi domineert salarislijst in Amerikaanse voetbalcompetitie

Lionel Messi domineert salarislijst in Amerikaanse voetbalcompetitie
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 11:49 uur

In een opmerkelijke onthulling heeft de Players Association van de Major Soccer League (MSL) de salarissen van spelers in de competitie openbaar gemaakt. En het zal niemand verbazen dat de naam van Lionel Messi, die deze zomer de overstap maakte naar Inter Miami CF, bovenaan de lijst prijkt.

In de Verenigde Staten is het gebruikelijk dat de salarissen van voetballers openbaar zijn. Maar wat Messi verdient, is ronduit verbijsterend. De Argentijnse superster ontvangt jaarlijks maar liefst 19,4 miljoen euro aan salaris. Hiermee is hij de best betaalde voetballer in Amerika en heeft hij een nieuw record gevestigd in de MSL. Maar daar blijft het niet bij. Messi's totale inkomsten zijn nog veel hoger. Met onder andere een lucratieve deal met Apple TV meegerekend, verdient de aanvaller meer dan vijftig miljoen euro per jaar.

Naast Messi delen ook Lorenzo Insigne van Toronto FC (14,6 miljoen euro) en Xherdan Shaqiri van Chicago Fire (7,7 miljoen euro) het podium. Maar ook de Nederlandse doelmannen Maarten Paes van FC Dallas en Nick Marsman van San Antonio mogen niet klagen. Paes verdient jaarlijks 320.000 euro, terwijl Marsman maar liefst 557.000 euro opstrijkt. Marsman speelde voorheen bij Inter Miami, maar moest vanwege financiële redenen plaatsmaken voor Messi.

Opvallend genoeg ontbreken Sergio Busquets en Jordi Alba, die Messi volgden naar Inter Miami, in de top tien. Busquets verdient jaarlijks 1,7 miljoen euro en Alba 1,2 miljoen euro, zonder aanvullende inkomsten.

Hieronder vind je de volledige lijst van spelerssalarissen in de MSL:

1. Lionel Messi (Inter Miami CF) - 19,4 miljoen euro

2. Lorenzo Insigne (Toronto FC) - 14,6 miljoen euro

3. Xherdan Shaqiri (Chicago Fire) - 7,7 miljoen euro

4. Javier Hernández (LA Galaxy) - 7 miljoen euro

5. Federico Bernardeschi (Toronto FC) - 5,9 miljoen euro

6. Sebastián Driussi (Austin FC) - 5,7 miljoen euro

7. Héctor Herrera (Houston Dynamo) - 4,9 miljoen euro

8. Douglas Costa (LA Galaxy) - 4,3 miljoen euro

9. Christian Benteke (D.C. United) - 4,2 miljoen euro

10. Josef Martínez (Inter Miami) - 4,2 miljoen euro

Deze lijst laat zien dat de MSL bereid is om grote bedragen te betalen om wereldsterren aan te trekken en de competitie naar een hoger niveau te tillen. Het is duidelijk dat Messi de nieuwe koning van het Amerikaanse voetbal is en zijn aanwezigheid zal ongetwijfeld een enorme impact hebben op de populariteit en het succes van de MSL.