×
Home Livescore

Verbazing alom: Malen verkozen tot Man van de Wedstrijd, doelman Kobel teleurgesteld

Verbazing alom: Malen verkozen tot Man van de Wedstrijd, doelman Kobel teleurgesteld
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 18:08 uur

In een opmerkelijke wending werd Donyell Malen gisteravond door de UEFA uitgeroepen tot de absolute ster van de wedstrijd na de 0-1 overwinning van Borussia Dortmund op Newcastle United. Deze keuze zorgde voor grote verbazing en verwarring bij zowel fans als spelers, waaronder zelfs een teamgenoot van Malen.

Doelman Gregor Kobel, die ondanks enkele gevaarlijke kansen van Newcastle zijn doel schoon wist te houden, maakte na de wedstrijd een grapje dat hij contact zou opnemen met de voetbalbond. "Ik denk dat ze niet zo'n fan zijn van keepers", zei Kobel met een knipoog tegen Sport1. Hoewel hij lachend sprak, was er toch een vleugje frustratie te bespeuren bij de doelman. "Het zou leuk zijn als ik eens die prijs zou winnen. Tot nu toe is het me nog nooit gelukt, zelfs niet als ik uitblink. Maar het is zoals het is. Ik zal ermee moeten leren omgaan. Maar ik gun het mijn teamgenoten altijd, inclusief Donny."

In een interview met DAZN herhaalde Kobel zijn gevoelens over het mislopen van de verkiezing. "Misschien moet ik maar eens contact opnemen met de UEFA. Ik denk dat ik het ter sprake moet brengen", zei hij met een knipoog.

Ook het Duitse medium BILD besteedde aandacht aan de opmerkelijke prestigeprijs die door de UEFA werd uitgereikt. "Wat dachten ze!? Plotseling verscheen er een grijnzende Donyell Malen voor de camera en presenteerde hij zijn UEFA-trofee voor Man van de Wedstrijd. Sorry, wat? De buitenspeler speelde goed, maar met Nmecha (Felix, doelpuntenmaker, red.), Kobel en Schlotterbeck (Nico, red.) waren er drie veel geschiktere kandidaten", aldus het Duitse medium.