×
Home Livescore

Thierry Henry: Van TV-analist naar Franse Onder-21 Bondscoach?

Thierry Henry: Van TV-analist naar Franse Onder-21 Bondscoach?
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 21:24 uur

Thierry Henry, de voormalige voetbalster, staat op het punt om zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen. Hij wordt gezien als de topkandidaat om de nieuwe bondscoach te worden van het Franse Onder-21 team. Na het teleurstellende jeugd-EK in Georgië heeft de Franse bond (FFP) onlangs afscheid genomen van Sylvain Ripoll, waardoor er nu een vacature is ontstaan. Volgens verschillende media, waaronder Le Parisien, ziet de FFP Henry als de ideale persoon om Ripoll op te volgen.

Op dit moment werkt Henry als analist bij verschillende tv-programma's, maar zijn aanstelling bij de bond lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. De 45-jarige Fransman heeft al ervaring als trainer, met onder andere AS Monaco en Montreal. Daarnaast was hij ook assistent-trainer bij het nationale team van België.

Het is een spannende nieuwe uitdaging voor Henry, die zijn expertise en passie voor het spel kan overbrengen op de jonge talenten van Frankrijk. Met zijn indrukwekkende voetbalcarrière en kennis van het spel, heeft hij alle ingrediënten om een succesvolle bondscoach te worden. De voetbalwereld kijkt dan ook vol verwachting uit naar zijn aanstelling bij de FFP.