×
Home Livescore

Van 't Schip maakt plaats bij Ajax voor jonge, vooruitstrevende trainer

Van 't Schip maakt plaats bij Ajax voor jonge, vooruitstrevende trainer
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 11 november 2023 20:09 uur

In een verrassende wending heeft John van 't Schip aangekondigd dat hij aan het einde van dit seizoen zijn trainerspositie bij een grote Nederlandse voetbalclub zal verlaten. Volgens een bron van Het Parool heeft de clubleiding van Ajax besloten om te streven naar een nieuwe, jeugdige en vooruitstrevende trainer. De krant vergelijkt deze gewaagde keuze met niemand minder dan de Italiaanse voetbalcoach Roberto de Zerbi.

Deze onverwachte ontwikkeling heeft de voetbalwereld in rep en roer gebracht. Van 't Schip, een ervaren en gerespecteerde trainer, heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij Ajax. Zijn vertrek zal dan ook een leegte achterlaten in de technische staf van de club.

Het Parool meldt dat de Amsterdammers op zoek zijn naar een frisse wind, iemand die de club naar nieuwe hoogten kan leiden. De vergelijking met Roberto de Zerbi, een jonge en veelbelovende trainer uit Italië, is dan ook niet zomaar gemaakt. De Zerbi heeft de afgelopen jaren indruk gemaakt met zijn innovatieve speelstijl en tactische benadering van het spel.

Met deze keuze lijkt Ajax te willen breken met het verleden en een nieuwe koers te willen varen. De club heeft altijd bekend gestaan om zijn jeugdopleiding en aanvallende speelstijl, en lijkt nu te willen investeren in een trainer die deze filosofie verder kan ontwikkelen.

Het is nog onduidelijk wie de opvolger van Van 't Schip zal worden, maar de geruchtenmolen draait op volle toeren. Verschillende namen worden genoemd, variërend van jonge talenten tot ervaren rotten in het trainersvak. Eén ding is zeker: de komende maanden zullen spannend worden voor Ajax en zijn supporters, terwijl ze wachten op de aankondiging van de nieuwe trainer die de club naar nieuwe successen kan leiden.