×
Home Livescore

Gezondheid Duitse voetballegende Franz Beckenbauer zorgwekkend, maar hoop op herstel blijft bestaan

Gezondheid Duitse voetballegende Franz Beckenbauer zorgwekkend, maar hoop op herstel blijft bestaan
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 14:01 uur

Franz Beckenbauer, het legendarische Duitse voetbalicoon, kampt momenteel met gezondheidsproblemen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door niemand minder dan Lothar Matthäus. Ondanks de zorgen is er echter hoop dat de 77-jarige Beckenbauer weer volledig zal herstellen.

Matthäus deelde dit nieuws tijdens een interview met de Duitse TV-zender RTL. Hij benadrukte dat Beckenbauer altijd heeft gezegd dat een goede gezondheid het allerbelangrijkste is in het leven, maar dat hij op dit moment zelf niet in goede gezondheid verkeert. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is met Beckenbauer.

Matthäus onthulde ook dat Beckenbauer om gezondheidsredenen niet aanwezig kon zijn bij de reünie van de WK-winnaars van 1990, die afgelopen juli plaatsvond. De voormalige voetbalster verschijnt tegenwoordig niet meer zo vaak in het openbare leven. Matthäus sprak namens iedereen de wens uit dat Beckenbauer snel weer opknapt en zijn energie terugkrijgt.

Beckenbauer heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. In 1974 leidde hij West-Duitsland naar de overwinning op het WK, waarbij ze het grote rivaal Nederland, onder leiding van Johan Cruijff, versloegen. In 1990 mocht hij opnieuw de wereldbeker omhoog tillen, maar dit keer als trainer. Daarnaast heeft Beckenbauer dertien jaar lang gespeeld voor Bayern München, de club waar hij later president van werd en nu erepresident is.