×
Home Livescore

PSV's technisch directeur onthult: Transferperiode volgens plan verlopen, geen grote risico's genomen!

PSV's technisch directeur onthult: Transferperiode volgens plan verlopen, geen grote risico's genomen!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 09:32 uur

In een exclusief interview met verschillende media, waaronder De Telegraaf, heeft Earnest Stewart uitgebreid gesproken over de recente transferperiode van PSV. De technisch directeur van de Eindhovenaren is zeer tevreden en benadrukt dat PSV absoluut geen grote risico's heeft genomen.

"Als ik terugkijk naar de plannen waarmee we de transferwindow zijn ingegaan, kan ik met volle overtuiging zeggen dat we het merendeel van onze doelstellingen hebben behaald. Natuurlijk kunnen we niet alles in één window realiseren, daarvoor zijn meerdere windows nodig", aldus Stewart tegenover De Telegraaf.

Uiteindelijk heeft PSV een recordbedrag uitgegeven, maar Stewart hecht hier niet veel waarde aan. "De geschiedenis is niet relevant. Het draait erom dat we een gezamenlijk plan hebben en dat we proberen dit te verwezenlijken. Het maakt niet uit of het een recordbedrag is, het belangrijkste is dat ons plan is uitgevoerd. Het was een behoorlijke uitdaging. Vorig jaar hebben we hard gewerkt om een situatie te creëren waarin we vooraf konden investeren, in plaats van af te wachten tot er spelers verkocht werden. Dat heeft zeker geholpen."

In het uitgebreide interview wordt Stewart ook gevraagd of PSV veel risico heeft genomen tijdens deze transferperiode. De directeur van PSV heeft hier een duidelijke mening over. "Nee, absoluut niet. Ik denk dat dit vaak te zwart-wit wordt voorgesteld. Maar ik herken mezelf daar niet in. Samen met mijn collega's, waaronder financieel directeur Jaap van Baar, hebben we dagelijks gesproken over ons plan en hoe we dit zouden uitvoeren. We hadden duidelijke ijkpunten. Bijvoorbeeld na de kwalificatie voor de Champions League hebben we besloten om Lozano aan te trekken. Anders hadden we een andere keuze gemaakt."

Op deze manier heeft PSV volgens Stewart op een verantwoorde manier gehandeld en zijn de risico's tot een minimum beperkt. Met de nieuwe aanwinsten hoopt de club uit Eindhoven dit seizoen weer hoge ogen te gooien in zowel de nationale als internationale competities.