×
Home Livescore

Ajax kiest niet voor Olij als nieuwe doelman: Steijn legt uit waarom.

Ajax kiest niet voor Olij als nieuwe doelman: Steijn legt uit waarom.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 7 augustus 2023 09:12 uur

Maurice Steijn onthult waarom Ajax niet heeft gekozen voor Nick Olij als nieuwe doelman. De doelman van Sparta zag zijn transfer naar Ajax vorige week in rook opgaan vanwege zijn leeftijd, zo erkent Steijn. In plaats daarvan koos Ajax voor de zeven jaar jongere Diant Ramaj.

"Diant Ramaj kreeg de voorkeur boven Nick, omdat we met Gerónimo Rulli en Remko Pasveer al twee dertigers onder contract hebben. Diant is 21 jaar en Nick is 28 jaar", legt Steijn uit in een interview met De Telegraaf, waarin hij de beweegredenen van technisch directeur Sven Mislintat toelicht.

Nadat Ramaj werd vastgelegd, die voor een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro overkwam van Eintracht Frankfurt, is Jay Gorter weer beschikbaar voor verhuur. Steijn verklaart: "Hij is ook jong, 23 jaar, maar hij moet iedere week onder de lat staan. Daarom zijn we bij Ramaj uitgekomen."

Olij, die vorig seizoen veertien keer de nul hield bij Sparta, heeft zijn teleurstelling uitgesproken over de mislukte transfer. "Als een club als Ajax interesse in je toont en dan toch voor iemand anders kiest, is dat natuurlijk jammer", liet hij afgelopen weekend weten aan RTV Rijnmond.