×
Home Livescore

Vertraging bij tribuneverbouwing Anfield: 10.000 fans missen wedstrijden

Vertraging bij tribuneverbouwing Anfield: 10.000 fans missen wedstrijden
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 16:24 uur

De langverwachte renovatie van een van de tribunes van Anfield heeft opnieuw vertraging opgelopen, waardoor Liverpool tot 2024 zo'n 10.000 fanatieke supporters moet missen tijdens thuiswedstrijden.

De club had gehoopt dat de werkzaamheden aan het bovenste gedeelte van de Anfield Road Stand in oktober zouden worden afgerond, maar helaas blijkt dit niet haalbaar te zijn. Billy Hogan, de CEO van Liverpool, heeft dit nieuws bekendgemaakt in een update op de officiële clubwebsite. Tot 2024 zal dit deel van de tribune leeg blijven, ondanks dat er al kaarten zijn verkocht voor onder andere de aankomende Merseyside Derby tegen Everton op zaterdag 21 oktober. Liverpool zal contact opnemen met de supporters die een kaartje hebben gekocht voor deze wedstrijd.

De ploeg, met onder andere de Nederlandse spelers Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch, zal het in de komende thuiswedstrijden tegen Everton, Nottingham Forest, Brentford, Fulham, Manchester United, Arsenal en Newcastle United moeten stellen zonder de steun van ongeveer 10.000 fanatieke supporters. Door de werkzaamheden is de maximale capaciteit op dit moment volgens Engelse media 51.000 bezoekers. Zodra de renovatie is voltooid, zal dit aantal stijgen naar 61.000.

Op dit moment staat Liverpool op de vierde plaats in de Premier League met zeventien punten uit acht wedstrijden. Tottenham Hotspur is momenteel de koploper met twintig punten.

Liverpool FC chief executive officer Billy Hogan heeft vandaag een update gegeven aan de supporters over de voortgang van het uitbreidingsproject van de Anfield Road Stand.