×
Home Livescore

Muslera's slimme duwtje voorkomt nare botsing bij Galatasaray's overwinning

Muslera's slimme duwtje voorkomt nare botsing bij Galatasaray's overwinning
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 16:48 uur

In de afgelopen periode lijkt het erop dat voetballers vaker ruzie met elkaar maken dan dat ze elkaar een helpende hand bieden. Maar te midden van deze chaos is er één uitzondering: Fernando Muslera, de doelman van Galatasaray, die altijd bereid is om op zijn tegenstanders te letten. Tijdens de wedstrijd tegen Besiktas zorgde de Uruguayaan ervoor dat zijn tegenstander Valentin Rossier niet in een nare botsing met de paal terechtkwam, op een cruciaal moment.

Het moment van spanning ontstond toen Rossier zijn voet net niet tegen een voorzet van Ante Rebic kon krijgen bij de tweede paal. De Fransman gleed vervolgens recht op de paal af, maar dankzij een subtiel duwtje van Muslera werd een pijnlijke botsing voorkomen. Deze slimme actie van de doelman van Galatasaray bleek van onschatbare waarde, aangezien zijn team uiteindelijk met 2-1 van Besiktas wist te winnen.

Het is verfrissend om te zien dat er nog steeds spelers zijn die zich inzetten voor het welzijn van hun tegenstanders, zelfs in een tijd waarin conflicten op het veld de overhand lijken te hebben. Muslera's alertheid en zorgzaamheid zijn een voorbeeld voor andere voetballers, en laten zien dat sportiviteit en fair play nog steeds een belangrijke rol spelen in het voetbal.