×
Home Livescore

Hedwiges Maduro ontkracht berichtgeving over Maurice Steijn bij Ajax

Hedwiges Maduro ontkracht berichtgeving over Maurice Steijn bij Ajax
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 25 oktober 2023 20:32 uur

Voormalig voetballer Hedwiges Maduro, die momenteel fungeert als interim-trainer van een grote Nederlandse voetbalclub, heeft onlangs zijn mening gegeven over de berichtgeving in de media met betrekking tot de wensen van Maurice Steijn, een voormalige trainer van dezelfde club. Steijn, afkomstig uit Den Haag, had aangegeven graag bij de club te willen blijven, maar dan wel zonder de aanwezigheid van Maduro en Steven Berghuis.

De berichtgeving hierover verscheen in De Telegraaf nadat Steijn zijn vertrek had aangekondigd. Maduro weerlegt echter deze beweringen tijdens een persmoment voorafgaand aan de wedstrijd tegen Brighton in de Europa League. "Nee, dat is niet waar", verklaart hij stellig. "Hij heeft wel zijn gevoelens gedeeld toen hij besloot te vertrekken. Vooral het verhaal over de psychologe van Almere City, dat wist ik eigenlijk al langer. Ik heb Steijn ook duidelijk gemaakt dat dit niet mijn woorden waren en ik heb er ook afstand van genomen. Daar had hij wel moeite mee. Maar het verhaal van vandaag in De Telegraaf klopt niet. Daar ben ik heel stellig over. De waarheid komt altijd boven water."

Desondanks nuanceert Maduro zijn uitspraken. "Ik weet overigens niet of Steijn geëist heeft om verder te gaan zonder mij en Berghuis. Dat moet je aan hem en de directie vragen", stelt de interim-trainer, die zichzelf ook verantwoordelijk voelt voor de huidige malaise. "Laten we teruggaan naar het begin: Ajax heeft mij gehaald. We praten nu over Maurice en mij, maar het belangrijkste is Ajax. We bevinden ons allemaal in een moeilijke fase."

"Ik kan hier gemakkelijk uitstappen, omdat ik alleen aan Ajax denk", vervolgt Maduro. "Ik wil het beste voor Ajax, simpelweg. Dat is het eigenlijk. Ik ken de spelersgroep en weet wat er speelt. Ik neem tijdelijk de leiding, maar ik ben niet de nieuwe coach voor de lange termijn. Zo sta ik erin."