×
Home Livescore

Unai Emery koestert warme herinneringen aan Maduro bij Aston Villa

Unai Emery koestert warme herinneringen aan Maduro bij Aston Villa
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 26 oktober 2023 21:32 uur

Aston Villa-coach Unai Emery heeft warme herinneringen aan een voormalige speler, wiens naam hij niet wil onthullen. Deze mysterieuze persoon is momenteel interim-trainer bij Ajax en maakt zijn debuut op het hoogste niveau. Emery onthult dat deze persoon, die we voor het gemak 'X' zullen noemen, al tijdens zijn spelerscarrière bij hem probeerde te leren.

X en Emery werkten samen bij Valencia, waar X onder de hoede van Emery speelde. Tijdens de voorbereiding op de Conference League-wedstrijd tegen AZ, sprak Emery vol lof over zijn voormalige pupil. "X is een fantastisch persoon en was een uitstekende speler. Natuurlijk volg ik zijn carrière op de voet. Hij was altijd erg leergierig als het ging om voetbal en coaching. Toen ik zijn trainer was, was hij een geweldig persoon. Altijd vriendelijk en aardig", aldus Emery in een interview met ESPN.

Hoewel Emery niet expliciet zijn verwachtingen uitspreekt over de trainerscarrière van X, prijst hij wel diens persoonlijkheid. "Toen hij nog jong was, als speler, wilde hij altijd al leren van zijn trainer. Ik herinner me hem nog goed. Voor zowel mij als hem is voetbal ons leven."

Het blijft vooralsnog een mysterie wie deze mysterieuze X is, maar het is duidelijk dat Emery een speciale band met hem heeft. Het is interessant om te zien hoe de carrière van X zich verder zal ontwikkelen en of hij in de voetsporen van Emery kan treden als succesvolle trainer.

In een cryptische tweet hint ESPN NL naar de oude bekende van Emery bij Ajax, waardoor de speculaties alleen maar toenemen. Het blijft afwachten wie deze X is en wat de toekomst voor hem in petto heeft.