×
Home Livescore

Johan Derksen kritisch op AZ: Trainer weg, directeur bekritiseerd

Johan Derksen kritisch op AZ: Trainer weg, directeur bekritiseerd
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2024 09:16 uur

Voormalig voetbalicoon Johan Derksen heeft zijn onbegrip geuit over de recente beslissing van AZ om trainer Pascal Jansen aan de kant te schuiven. In een spraakmakende uitzending van het programma Vandaag Inside heeft Derksen tevens stevig uitgehaald naar de algemeen directeur van de club, Robert Eenhoorn.

Derksen, bekend om zijn scherpe tong en ongezouten mening, liet er geen gras over groeien tijdens het televisieoptreden. Hij betoogde dat het ontslag van Jansen volstrekt onbegrijpelijk is en dat AZ hiermee een grote fout heeft gemaakt. Volgens Derksen heeft Jansen bewezen een capabele trainer te zijn en heeft hij het team naar behoren geleid.

Daarnaast spaarde Derksen ook Eenhoorn niet. Hij beschuldigde de algemeen directeur van een gebrek aan visie en daadkracht. Derksen betoogde dat Eenhoorn verantwoordelijk is voor het wanbeleid binnen de club en dat hij de verkeerde beslissingen neemt. Hij riep Eenhoorn op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en de consequenties van zijn handelen te aanvaarden.

De uitspraken van Derksen hebben voor de nodige ophef gezorgd binnen de voetbalwereld. Supporters van AZ zijn verdeeld over de kwestie, waarbij sommigen het eens zijn met Derksen en anderen juist achter de beslissing van de club staan. Ook Eenhoorn heeft gereageerd op de kritiek, waarbij hij aangeeft dat hij achter de genomen beslissing staat en dat hij vertrouwen heeft in de toekomst van de club.

Het is duidelijk dat de situatie rondom AZ momenteel hoog oploopt. De vraag blijft echter of de kritiek van Derksen en de verdeeldheid onder de supporters invloed zullen hebben op de verdere ontwikkelingen binnen de club. De tijd zal het leren hoe deze soap zich verder zal ontvouwen.