×
Home Livescore

Transferdroom Carel Eiting spat uiteen na verlies arbitragezaak tegen FC Volendam. Toekomst onzeker na ziekmelding.

Transferdroom Carel Eiting spat uiteen na verlies arbitragezaak tegen FC Volendam. Toekomst onzeker na ziekmelding.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 22:48 uur

Carel Eiting verliest arbitragezaak tegen FC Volendam

In een verrassende wending heeft Carel Eiting zijn arbitragezaak tegen FC Volendam verloren, zo meldt ESPN. Alle eisen van de getalenteerde middenvelder zijn resoluut afgewezen, waardoor de club uit het pittoreske vissersdorp nu vrij spel heeft om een flinke transfersom te vragen voor Eiting.

De onenigheid tussen Volendam en Eiting draaide om een clausule in het contract van de speler. Aanvankelijk kon Eiting voor een bescheiden bedrag van vier ton vertrekken bij Volendam, maar de club maakte gebruik van een optie om het contract automatisch te verlengen. Hierdoor kwam de clausule te vervallen, tot grote onvrede van Eiting. Hij besloot de zaak voor te leggen aan de arbitragecommissie, maar helaas voor hem heeft hij deze verloren volgens ESPN.

FC Twente toonde serieuze interesse in Eiting en de middenvelder zag een transfer naar de club wel zitten. Echter, het lijkt er nu op dat deze overgang een lastig verhaal gaat worden. Twente was bereid om vier ton te betalen, terwijl Volendam herhaaldelijk heeft laten weten dat Eiting tussen de twee en drie miljoen euro waard zou zijn. Nu Volendam vrij spel heeft, kan de club dus ook daadwerkelijk dit bedrag vragen voor de geboren Amsterdammer, terwijl Twente niet in staat is om dit geld op tafel te leggen.

De toekomst van Eiting blijft nu onzeker. Hij meldde zich op het laatste moment ziek voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen en was ook afwezig in het duel tegen Go Ahead Eagles. Het is nog maar de vraag hoe zijn situatie zich verder zal ontwikkelen.