×
Home Livescore

Rafael van der Vaart geschokt na dramatische wedstrijd: 'Dit is een van de allerslechtste Ajax-wedstrijden ooit!'

Rafael van der Vaart geschokt na dramatische wedstrijd: 'Dit is een van de allerslechtste Ajax-wedstrijden ooit!'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 00:48 uur

In een ongekend dramatische vertoning heeft Ajax donderdagavond een wedstrijd gespeeld die zelfs Rafael van der Vaart nog nooit eerder heeft gezien. De voormalige voetballer en huidige analist kon weinig positiefs benoemen en stelt dat de ploeg van trainer Maurice Steijn nog van geluk mag spreken dat Ludogorets niet nog meer druk zette.

"Deze wedstrijd behoort absoluut tot de allerslechtste die ik ooit van Ajax heb gezien", begint Van der Vaart zijn betoog bij Ziggo Sport. "Laten we alsjeblieft dankbaar zijn dat Ludogorets niet meer geloofde in een goede afloop. Anders had de Europa League nog in gevaar kunnen komen. Er was geen sprake van korte dekking en er werd niemand aangepakt. Bovendien hebben ze geen enkele kans weten te creëren. De doelman van Ludogorets heeft zelfs geen enkele bal in zijn handen gehad."

Ondanks de teleurstellende vertoning ziet Van der Vaart toch nog een klein lichtpuntje in de dramatische wedstrijd van Ajax. "Het is wel fijn dat je nu al je slechtste wedstrijd hebt gespeeld. Dan ben je daar tenminste vanaf, want slechter kan het niet worden", knipoogt de analist.

Ook Youri Mulder was verbijsterd over de prestaties van Ajax op het veld. "Deze ploeg doet het Nederlandse voetbal absoluut geen eer aan. Ze lieten zich zo makkelijk wegspelen, het was werkelijk een opeenstapeling van fouten. Verliezen van dit team mag gewoonweg niet gebeuren. Het was ontzettend matig, maar ik denk dat ze dat zelf ook wel beseffen." Ajax verloor uiteindelijk met 0-1 van het Bulgaarse Ludogorets in eigen huis.