×
Home Livescore

Barcelona kan talentvolle Braziliaanse spits niet betalen door salarislimiet

Barcelona kan talentvolle Braziliaanse spits niet betalen door salarislimiet
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 21:48 uur

FC Barcelona in de problemen door nieuwe salarislimiet: Vitor Roque in gevaar

Het lijkt erop dat de jonge Braziliaanse spits Vitor Roque het slachtoffer wordt van de nieuwe salarislimiet bij FC Barcelona. De Catalanen hadden al een akkoord bereikt met Club Athletico Paranaense voor een winterse transfer van de achttienjarige talentvolle voetballer, maar door de financiële beperkingen kan de club hem nu niet meer betalen.

Spaanse media, waaronder Relevo, melden dat Barcelona donderdag geconfronteerd werd met de gevolgen van de nog altijd zorgwekkende financiële situatie. La Liga heeft de salarislimiet van de titelhouder bijna gehalveerd, van 648 miljoen euro naar 270 miljoen euro. Dit terwijl de club al zo'n 400 miljoen euro aan salarissen uitgeeft.

Volgens bronnen binnen de club, geciteerd door onder andere Relevo, is het zeer onwaarschijnlijk dat Barcelona in januari in staat zal zijn om Vitor Roque aan te trekken. Sommigen achten het zelfs vrijwel onmogelijk. Dit is een grote tegenvaller voor trainer Xavi, die de jonge Braziliaan graag als back-up voor Robert Lewandowski had willen hebben. Het lijkt er echter op dat Blaugrana minstens tot de zomer zal moeten wachten.

Om deze nieuwe tegenslag op te vangen, hoopt Barcelona zo snel mogelijk de sponsorinkomsten te vergroten. Daarnaast worden uitgaande transfers overwogen, maar de club lijkt geen concessies te willen doen op sportief gebied. Een andere mogelijke oplossing is dat spelers een nieuw salarisoffer brengen. Marc-André Ter Stegen heeft onlangs zijn contract verlengd, waardoor zijn salaris over meerdere jaren kan worden uitgesmeerd. Barcelona heeft hetzelfde idee voor Frenkie de Jong, maar ze willen de Nederlandse sterspeler, die van onschatbare waarde is op het veld, niet onder druk zetten.

Vitor Roque wordt gezien als een van de grootste aanvallende talenten van Brazilië. Dit seizoen heeft hij al twintig doelpunten gemaakt en acht assists gegeven in 41 officiële wedstrijden. Naar verluidt zou Barcelona dertig miljoen euro betalen voor zijn transfer, maar dit bedrag kan nog aanzienlijk stijgen door bonussen.