×
Home Livescore

FC Den Bosch-doelman Joey Roggeveen: Van reservekeeper naar eerste doelman

FC Den Bosch-doelman Joey Roggeveen: Van reservekeeper naar eerste doelman
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 29 september 2023 09:48 uur

In een exclusief interview met Voetbal Innovatief deelt FC Den Bosch-keeper Joey Roggeveen zijn gedachten over de nieuwe wending in zijn loopbaan. Na jarenlang op de reservebank te hebben gezeten, vond hij het hoog tijd om de rol van eerste doelman op zich te nemen. Den Bosch bood hem deze kans en hij greep hem met beide handen aan. Daarnaast blikt hij ook terug op zijn tijd bij Ajax.

"Nu leef ik weer van wedstrijd naar wedstrijd", verklaart de tevreden doelman over zijn nieuwe positie. "Gedurende de hele week ben ik gefocust op het podium waarop ik op vrijdagavond mag schitteren." Roggeveen is opgetogen over de kans die Den Bosch hem heeft geboden: "De club had een duidelijk plan en het belangrijkste voor mij was om weer te kunnen keepen en mezelf volledig in de schijnwerpers te zetten."

Ook kijkt de Surinaamse international met voldoening terug op zijn tijd bij Ajax. "Achter de schermen heb ik enorme groei doorgemaakt. Binnen een maand ging ik van trainen bij FC Volendam naar trainen met spelers als Sébastien Haller, Dusan Tadic en Antony. Dat vereist een andere mindset. Ik kon mezelf meten met deze spelers en daardoor ben ik als doelman ook gegroeid. Nu beschik ik over veel meer ervaring en kennis."