×
Home Livescore

Van der Vaart bekritiseert Maduro's verraad aan Steijn bij Ajax

Van der Vaart bekritiseert Maduro's verraad aan Steijn bij Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 23 oktober 2023 21:40 uur

In een verrassende wending heeft Rafael van der Vaart de aanval geopend op Hedwiges Maduro. De voormalig Oranje-international beschuldigt Maduro ervan dat hij de vertrokken Maurice Steijn een mes in de rug heeft gestoken bij Ajax.

Van der Vaart wijst met een beschuldigende vinger naar Annemieke Zijerveld, de clubpsycholoog van Almere City. Zijerveld heeft eerder samengewerkt met Maduro in Flevoland, waar Maduro de rechterhand van Steijn was. De psycholoog heeft kritiek geuit op Steijn en beweert het verhaal van Maduro te hebben gehoord. "Stel je voor dat een mental coach van Almere City met informatie komt... Dat komt rechtstreeks van Maduro", onthult Van der Vaart tijdens het Ziggo Sport-programma Rondo.

"Dit is dus je assistent. Nou, succes ermee. Toen ik dit hoorde dacht ik: nee!", vervolgt Van der Vaart, die bijval krijgt van Youri Mulder. "Hij ondermijnt de positie van de coach." Van der Vaart voegt eraan toe: "Als hoofdcoach moet je nooit een assistent nemen die uiteindelijk hoofdtrainer wil worden. Je moet iemand naast je hebben die je voor de volle honderd procent vertrouwt. Iemand waarvan je weet: we gaan dit samen doen. Toen ik dit hoorde... Dan krijg je echt wel een mes in je rug. Einde verhaal. Hij heeft gewoon de waarheid verteld. Dat vond ik een zeer triest moment."

Voorlopig neemt Maduro de taken waar bij Ajax. De Amsterdammers hopen voor 1 november John van 't Schip aan te stellen als interim-trainer.