×
Home Livescore

Griekse bond blundert met schorsing, gevolgen voor duel met Oranje?

Griekse bond blundert met schorsing, gevolgen voor duel met Oranje?
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 13:48 uur

Grote blunder Griekse bond rondom EK-kwalificatieduel

In een opmerkelijke wending heeft de Griekse bond een enorme fout gemaakt in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Armenië. Bondscoach Gustavo Poyet kreeg te horen dat hij geen beroep kon doen op Kostas Tsimikas, Petros Mantalos, Dimitros Kourbelis en Manolis Siopis vanwege een schorsing, maar dit bleek later niet te kloppen.

Het viertal had enkele dagen eerder een gele kaart ontvangen tijdens de wedstrijd tegen Oranje. Dit was hun tweede boeking in de EK-kwalificatie, waardoor de Griekse bond dacht dat ze geschorst waren voor het duel tegen Armenië (5-0). Hierdoor besloot Poyet om geen beroep op hen te doen. Echter, een schorsing geldt pas bij drie gele kaarten.

'Dit is ongetwijfeld een vergissing, maar de gevolgen zullen naar verwachting minimaal zijn', aldus een verklaring van de Griekse bond. 'De administratieve afdeling zal deze kwestie onderzoeken en in de komende dagen een besluit nemen over de toekomstige procedures.'

Of de fout daadwerkelijk geen gevolgen zal hebben, valt nog te bezien. Als Tsimikas, Mantalos, Kourbelis en Siopis volgende maand een gele kaart ontvangen tegen Ierland, zullen zij wel geschorst zijn voor het cruciale duel tegen het Nederlands elftal. Beide landen strijden om de tweede plaats met negen punten, hoewel Oranje een wedstrijd minder heeft gespeeld.