Home Livescore

Morata schittert in zinderende derby: Atlético verslaat Real

Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 01:24 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Atlético Madrid zich op indrukwekkende wijze hersteld van hun recente teleurstellingen. Na een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Valencia en een frustrerend 1-1 gelijkspel tegen Lazio, waren de mannen van Diego Simeone vastberaden om terug te slaan. En dat deden ze, met een verbluffende 3-1 overwinning op aartsrivaal Real Madrid, waarbij Álvaro Morata de show stal.

Al na vier minuten opende Morata de score. Met zijn slimme positiekeuze wist de Spaanse international een voorzet van Samuel Lino perfect binnen te koppen, waardoor Atlético op een vroege voorsprong kwam. De ploeg bleef gevaarlijk via de vleugels en na achttien minuten was het opnieuw raak. Saúl Ñíguez gaf een prachtige voorzet en dit keer was het Antoine Griezmann die het hoofd koel hield en de bal in het net kopte. Een droomstart voor Atlético en een nachtmerrie voor Real Madrid. Maar nog voor rust wist Carlo Ancelotti's team iets terug te doen, dankzij een hard schot van Toni Kroos dat de aansluitingstreffer betekende.

De tweede helft begon net zo sterk voor Les Colchoneros. Sterker nog, al na dertig seconden spelen stond het 3-1 voor de thuisploeg. Opnieuw was het Morata die het net vond, dit keer met een assist van Saúl. De spits bracht daarmee zijn voormalige werkgever flink in verlegenheid. Morata heeft namelijk bij alle drie de Madrileense clubs op het hoogste niveau gespeeld: Atlético Madrid, Getafe en Real Madrid. Maar het was uitgerekend bij Real waar hij doorbrak. Ironisch genoeg was het nu Morata die Real Madrid pijn deed. Na ruim tachtig minuten spelen werd de doelpuntenmaker gewisseld voor niemand minder dan Memphis Depay, die terugkeerde van een blessure. De stand bleef 3-1, waardoor Atlético weer aansluiting vindt en Real Madrid hun eerste nederlaag van het seizoen incasseert.