×
Home Livescore

Maurice Steijn: Ajax laat kansen liggen en geeft cadeautjes weg tegen Excelsior, Brobbey moet rendement verbeteren

Maurice Steijn: Ajax laat kansen liggen en geeft cadeautjes weg tegen Excelsior, Brobbey moet rendement verbeteren
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 19:48 uur

Ajax laat punten liggen tegen Excelsior: Steijn teleurgesteld

In een enerverende wedstrijd tegen Excelsior heeft Ajax zaterdagmiddag op twee vlakken tekortgeschoten, aldus trainer Maurice Steijn. De Amsterdammers misten talloze kansen en gaven de tegenstander ook nog eens twee doelpunten cadeau. Na afloop van de 2-2 gelijkspel liet Steijn zijn teleurstelling blijken.

"Het is frustrerend om aan het begin van het seizoen meteen twee dure punten te verliezen in de strijd om het kampioenschap", verzuchtte Steijn bij ESPN. "We hebben een terugkerend patroon waarbij we veel kansen missen en tegelijkertijd makkelijke doelpunten weggeven. We moeten veel zakelijker verdedigen, dan hadden we hier gewoon met 0-2 gewonnen", vervolgde de trainer, die de fout van verdediger Jakov Medic zag bij de gelijkmaker van Excelsior.

Over Brian Brobbey, die de openingstreffer voor zijn rekening nam, was Steijn gematigd positief. "Ik ben blij dat hij in die situaties terechtkomt, maar hij moet zijn rendement verhogen bij zulke kansen. Daar is hij zich van bewust. Brobbey is een introverte jongen en we werken constant met hem samen. We hebben hem laten weten waar de zwakke plekken van de keeper liggen en daar heeft hij gebruik van gemaakt. Hij is leergierig, werkt hard, maar momenteel heeft hij wat pech in de afronding."

Hoewel Brobbey nog enigszins kon bekoren, was Steijn niet te spreken over het algemene spel van zijn ploeg. "Het was te traag, het duurde allemaal te lang. We moeten op een veel hoger tempo spelen. De laatste vier verdedigers hadden telkens drie of vier handelingen nodig om van kant te wisselen. Op die manier krijgen onze aanvallers geen één-op-één situaties. In dat opzicht hebben we het niet goed gedaan", concludeerde Steijn, die zich nu met Ajax kan gaan voorbereiden op het tweeluik met Ludogorets in de play-offs van de Europa League.